МЕНЮ за БЪДНИ ВЕЧЕР

🍽Сгответе с МАНДЖЕРА!
♥️Изненадайте с МАНДЖЕРА!
🎉ПРАЗНУВАЙТЕ С МАНДЖЕРА!

Ето, че сме в навечерието на Бъдни вечер. Това е последният ден от Коледния пост. На Бъдни вечер трапезата е празнична и трябва да съдържа 7, 9 или 11 постни ястия. Колкото по-богата е вечерята толкова по-успешна ще е Новата година!
Задължително на масата трябва да има храни, които набъбват, за да набъбва както тях богатството и плодородието.
Други храни със символно значение са сушените плодове – ябълки, сливи, стафиди, кайсии и ядките – основно орехите. Не забравяме също така чесъна, който предпазва от зло и болести. А също и меда, който е пожелание за сладък живот.
Ние от Манджера орисваме идващата 2022г. да е успешна и благодатна , мирна и здрава, с богато меню за празника!
То влючва разнообразни салати, предястия, основни ястия, погачи и десерти, съчетали в себе си традиция и иновация.

Салати:
-табуле с киноа – чудесно, свежо съчетание от магданоз, свежи доматки и полезна киноа.
-мариновано цвекло – сварено, леко хрупкаво червено цвекло, овкусено с чесън и копър
-картофена салата с горчичен дресинг – класическа картофена салата с пресен лук, но с вкус на горчица
– витаминозна салата с тиква – свежа тиква с моркови и ябълка, бейби спанак и златни стафиди, овкусени с меден дресинг.
-кисело зеле с червен пипер и средиземноморски зехтин
– салата кореноплодни – ряпа, моркови, алабаш и ябълка, хрупкави и сочни, пълни с витамини
– средиземномирска салата – пълнозърнест ориз с бейби спанак и зелени маслини, овкусени с ароматен зехтин и подправки
-нахут с бейби спанак и тофу – питателен нахут със свеж спанак, доматки и сирене тофу /веган варианта на добре познатата ни салата с халуми/

Предястия:
Хумус
Кьопоолу
Орехова разядка с чесън
Гуакомоле

Основни ястия:
Традиционните
– кисело зеле с ориз
– пълнени сушени пиперки с боб или с булгур и гъби
– лозови сарми с ориз
Прословутите ни зелеви сармички с ориз и сини сливи,
както и нахут Конверде са нашият принос за една по-различна и същевременно съобразена с канона празнична вечеря.

Десертите:
– ябълков щрудел-хрупкав и сочен с дъх на канела
– тиквеник-сякаш излязъл от ръцете на баба
– печена тиква
– саралия /постни баклавички с орехи хрупкави и ароматни/

И да не забравяме хляба….
Постната обредна питка с паричка е в центъра на трапезата.

Направете избора си и ние ще се погрижим вашият празник да бъде вкусен, изпълнен с уют и топлина.

Направете заявка на избрани ястия от менюто до 21 декември на място, изпратете ни съобщение или позвънете на +359892222861

ПРИМЕРНИ МЕНЮТА

Меню за двама, 7 ястия, 46 лв
  • Салата Кореноплодни- 400 гр
  • Мариновано цвекло- 300 гр
  • Зелеви сарми с ориз и сини сливи- 400 гр
  • Пълнени сушени пиперки с боб- 400 гр
  • Тиквички с булгур- 300 гр
  • Ябълков щрудел- 300 гр
  • Печена тиква- 300 гр
Меню за четирима, 9 ястия, 80 лв
  • Салата Кореноплодни- 500 гр
  • Мариновано цвекло – 500 гр
  • Кьопоолу- 400 гр
  • Постно зеле с ориз- 500 гр
  • Пълнени пиперки с боб- 500 гр
  • Зелеви сарми с ориз и сини сливи- 500 гр
  • Лозови сарми с ориз-500 гр
  • Ябълков щрудел- 400 гр
  • Тиквеник- 400 гр
Меню